DNS Leak Protection


DNS Leak Protection

Gå till webbplatser från hela världen och vara säker på din integritet online. PureVPNs DNS-läckskydd är utformat för att hålla dina internetaktiviteter alltid säkra. När du är ansluten säkerställs alla IP-adresser du har tillgång till med högsta klasskryptering.

Säkra din DNS med PureVPN: s DNS Leak Protection som säkerställer yttersta sekretess för dina onlineaktiviteter.

Vad är DNS?

Hur DNS (Domain Name System) fungerar är genom att översätta domännamn till IP-adresser så att webbläsare kan interagera med varandra. Varje enhet som är ansluten till Internet har en unik IP-adress som andra enheter använder för att kommunicera. DNS-servrar eliminerar människors behov av att memorera IP-adresser som 192.168.1.1 (i IPv4) eller mer komplexa nyare alfanumeriska IP-adresser som 2300: de00: 1298: 1 :: g482: v6b3 (i IPv6).

Hur kan jag kontrollera om mitt VPN fungerar korrekt?

Att säkerställa om din VPN fungerar korrekt kan vara en utmaning på egen hand eftersom DNS-läckor är ett överraskande vanligt problem. Du kan försöka utforska VPN-inställningarna på egen hand och se till att allt fungerar bra och undviker DNS-läckor, men det är inte så lätt för alla.

Med detta i åtanke har PureVPN tagit fram ett DNS-läckotest som belyser om din DNS-förfrågan (Domain Name Server) exponeras på webben. När säkerhetsbrister blir allt vanligare riskerar din verkliga IP-adress att nyfikna ögon, även om du använder ett VPN, och det är lätt att utnyttja.

Ta DNS-läckagetest

Om jag redan har ett VPN, varför måste jag kontrollera för DNS-skydd?

En VPN-anslutning säkrar din internetanslutning genom att dirigera dina internetförfrågningar genom VPN-tunneln, därmed dölja din verkliga identitet och online-aktiviteter och skyddar dig från DNS-läckor. Å andra sidan är DNS Leaks när din internetleverantör på grund av mjukvaruproblem kan spåra dina internetaktiviteter, oavsett om du använder ett VPN eller inte!

  Hur du åtgärdar Det finns ett problem med anslutning till Netflix-fel

När dina DNS-förfrågningar lämnar dina surfvanor kan de mycket väl användas mot dig. Om en person har tillgång till dina DNS-relaterade förfrågningar, förutom din internetleverantör eller VPN-servern, är det en anledning till oro. Detta innebär att dina onlineaktiviteter är sårbara och att du inte är säker längre på grund av DNS-läckor. Kontrollera genom att ta läcktest för att förhindra läckor av DNS-servern eller använda en VPN-tjänst som kan förhindra läckor av DNS-servrar.

Vad är orsakerna till DNS-läckage?

Det finns många orsaker till en DNS-läcka. De vanligaste är:

1. Felaktigt konfigurerat nätverk

Med felaktiga inställningar utsätter du din enhet för cyberattacker och dataöverträdelser. När du ansluter en enhet till ett relativt nytt Wi-Fi-nätverk kan nätverkets DHCP-inställningar (ett standardprotokoll som definierar dina enheters IP-adress i nätverket) automatiskt tilldela DNS-servrarna att ta hand om dina webbförfrågningar.

Problemet med detta är att DNS-servern eller DNS-servrarna tillhör din Internetleverantör eller att den kan vara osäker (inte krypterad) som orsakar DNS Leak. I en sådan händelse, när du ansluter till ditt VPN, kommer DNS-webbfrågorna att gå runt den krypterade VPN-tunneln, vilket orsakar DNS-läckor.

2.Internetprotokoll version 6 (IPv6)

IPv4-protokollet är verkligen uttömt, men samtidigt befinner sig internet i en pågående konverteringsfas mellan IPv4 och IPv6. De flesta av VPN-tjänsterna tillhandahåller inte IPv6-adress för IPv6, varför VPN-leverantören för de som är med på IPv6-protokollet inte ger säkerhet.

För att garantera att du får största online anonymitet erbjuder PureVPN IP-adress som har IPv6-läckskydd som är utformat för att skydda din onlinetrafik från nyfikna ögon, hackare, spårare och övervakningsenheter, genom detta kan du förhindra DNS-läcka. När du är ansluten till PureVPN kan du vara säker på din integritet online på IPv4 och IPv6-protokoll och sluta oroa dig för DNS Leak.

  Hur du tar bort Pokémon Go-konto permanent

3. Transparenta DNS-proxy

Internetleverantörer runt om i världen har utformat en procedur för att införa sin egengjorda DNS-server till användaren i fall en användare vill ändra inställningarna för att använda en tredjepartsserver. Om en ISP märker några ändringar som gjorts i DNS-inställningarna, kommer de att använda en transparent proxy.

En transparent DNS-proxy är en klonad server som stoppar och vidarebefordrar webbtrafik till ISP: erna äger DNS-server eller DNS-servrar. Även känd som ISP-tvång, detta är en form av DNS-läcka som uppstår på grund av din ISP: s felaktighet. En VPN-leverantörs DNS-server eller DNS-server ser till att din webbtrafik passerar säkert och förhindrar DNS Leak.

4.Outdaterad programvara

Se alltid till att din programvara uppdateras eftersom uppdateringar stärker dina enheter säkerhet mot skadliga aktörer. DNS-läckor är vanliga med föråldrad programvara i motsats till aktuell programvara. På detta sätt kan du också förhindra DNS-läcka. Se alltid till att ta DNS Leak Test ofta.

Hur ger PureVPN DNS-läckskydd?

PureVPN är en VPN-tjänst som har åtagit sig att se till att användare upplever den bästa onlineupplevelsen. Det innebär att du ger exceptionell online-säkerhet och oöverträffade online-hastigheter. PureVPN erbjuder top-of-the-line DNS-läcksskydd och ser till att din onlinetrafik är säker från de nyfikna ögonen på din ISP eller någon annan spionorganisation.

PureVPN: s DNS Leak Protection

Varje gång du öppnar ett domän (Facebook, Google, etc.) genereras en DNS-begäran som avslöjar din verkliga onlineidentitet på webben. DNS-förfrågningarna skickas till DNS-servern eller DNS-servrar som är inställda i dina konfigurationsinställningar. Internetleverantörer är smarta, de tar upp vilka domäner du mest söker efter trots att du är ansluten till ett VPN-nätverk.

PureVPNs VPN-server är snabba, säkra och krypterade som hjälper dig att undvika denna spionering / övervakning genom att låta DNS-begäran nå din ISP och löser förfrågan i sitt eget VPN DNS-servernätverk. Denna process garanterar säkerheten för din online identitet; Därför förblir du helt anonym online.

  Vad är min IP-adresse?

Läs mer om PureVPN: s funktioner

  • Split Tunneling
  • AES-kryptering
  • Säker WiFi
  • Säker P2P-fildelning
  • IPv6 Läckskydd
  • iOS på begäran
  • Internet Kill Switch