Како искључити дељење локације на Цхроме-у


Како искључити дељење локације на Цхроме-у

Ко је знао да ће доћи време када ће мапе са папирима готово изумрети и заменити их малим уређајима у нашим џеповима. Штавише, ови уређаји би били довољно паметни да скенирају локалитет и предложе најближе ресторане, кафиће, хотеле или било које одредиште до којега желимо доћи. Па, ово је све могуће због чудесних алгоритама који стоје иза мрежних пратилаца локације.

Праћење локације је сада толико универзално да га можете наћи на свим мапама које имају било какве везе, чак и помало, са местима. Непотребно је рећи да ову функцију имате и на свим паметним уређајима, као што су паметни телефони, таблети, паметни сатови итд..

Без обзира колико бисте се осећали угодно док користите функцију праћења локације, имајте на уму да искуство није увек пријатно.

Од означавања фотографија различитих места на друштвеним мрежама или прегледавања хотела или кафића, склони смо заборавити да остављамо јасне трагове наших активности на мрежи..

Стога је неопходно научити како искључити дељење локације на Цхроме-у и избећи потенцијалне ризике по нашу приватност и безбедност.

како искључити дељење локације у хромираној икони

Праћење геолокације долази са ризицима приватности и сигурности

Праћење локације може бити прикладно. Али ако подаци о локацији дођу у погрешне руке, неће постати само непријатни, већ и прилично опасни. Ако прецизно одредите своју локацију и држите картицу при сваком потезу, сајбер сталкер или било који други цибер-криминалац може знати пуно о вама као што су ваше понашање, дневне рутине, интересовање и још много тога.

У ствари, давањем стварне локације позивате готово све да вас лако прате до вашег дома и знају где живите. Исто је ако је у питању уређај вашег партнера, браће и сестара или деце. Праћење локације може постати прилично опасно за сигурност вас и ваших најмилијих.

  Експериментирајте за услугу ВПН-а да бисте је осмислили!

Штавише, не само да цибер-криминалци користе трагаче за проналажење вашег тренутног боравишта, већ и владине агенције. У ствари, дошло је до инцидената у вези са апликацијом која је дозволила агенцији за спровођење закона да у стварном времену прати локацију корисника, што би у супротном захтевало судски налог.

Стога, ако желите да ваше активности остану приватне и не желите да други прате сваки ваш потез, најбоље је да онемогућите апликације и услуге за праћење локације.

Како искључити дељење локације на Цхроме-у

Можда се у овом тренутку питате: зашто Цхроме локација прати фокус нашег водича? За почетак, Цхроме је најкоришћенији претраживач на планети. Заправо, од 2023. године Гоогле Цхроме има удио на свјетском тржишту од 61,72%, а слиједи Сафари, 15,23%, и остатак.

Штавише, значајка праћења локације Гоогле Цхроме-а је прочишћенија и ефикаснија у поређењу са другим прегледачима са могућношћу гео-праћења.

Без обзира на то, у наставку погледајте неколико једноставних упутстава о деактивирању Цхроме-овог праћења локације на различитим уређајима.

Онемогући Цхроме Трацкер локацију на радној површини (прегледач)

 • Лансирање Цхроме прегледач на радној површини
 • Кликните на Цхроме-ове Икона менија а затим идите на Подешавања
 • Померите се према доле и кликните да се отворите Напредно
 • Идите на Подешавања садржаја испод Приватност и сигурност одељак
 • Идите на локацију и укључите Питајте пре приступа (препоручује се)

Белешка: У прозору „Подешавања садржаја“ можете подесити и друге функције „питати пре приступа“, као што су камера, микрофон, обавештења итд..

Блокирајте Цхроме праћење локације на Андроиду

 • Отворите свој Андроид уређај и идите на Подешавања
 • Тапните и отворите Локација (или идите на везу на Самсунг уређају)
 • Славина Хром
 • Славина Дозволе и искључите се Локација
  Како анонимно извршити и примити уплате

Искључите праћење локације у Цхроме-у на иПхоне-у

 • Славина Подешавања на почетном екрану
 • Померите се према доле да бисте пронашли и идите на Хром
 • Испод Хром подешавања, тапните на Локација
 • Подесите поставке локације на Никад
 • Када завршите, Цхроме прегледач вашег иПхоне-а неће пратити вашу локацију

ВПН је савршен алат за анонимност ваше локације

Ако верујете да би вас онемогућивање претраживача локација у прегледачу Цхроме онемогућило од радара, не бисте могли више да погрешите. Уосталом, можда ће вам требати Цхроме-ов ГПС у неком тренутку или другом.

Најбољи начин да заиста сакријете своју локацију или спооф је постављањем ВПН-а.

ПуреВПН поседује обиман скуп ИП адреса које потичу са различитих локација. Тренутно добијате преко 300 000+ анонимних ИП адреса са 180+ локација као што су Немачка, САД, Велика Британија, Канада, Бразил и још много тога. Преварајући стварну локацију анонимним ИП-ом, можете бити сигурни да вас нико не прати, па чак и ако је неко, тада су на трагу дивљих гусака.

Поред анонимности, такође ћете заштитити ваше важне податке од покушаја хаковања, надзора или шпијунирања помоћу наше 256-битне енкрипције, која је иста технологија коју користе војска и друге владине агенције.

Дакле, осигурајте своју анонимност већ данас шифрирањем промета и лажним откривањем локације ПуреВПН-ом.

Желите повратити своју приватност на мрежи? Можда ћете желети да проверите ниже водиче: