Netflix fungerar inte på Apple TV? Så här fixar du det.


Netflix fungerar inte på Apple TV? Så här fixar du det.

Publicerad: 3 mars 2023

Apple TV-användare möter olika strömningsrelaterade problem när de använder Netflix-appen på deras andra generation och högre enheter. I vissa fall hälsas användare med en felhälsning “Netflix är för närvarande inte tillgängligt”, i andra kraschar Netflix hela tiden; medan vissa användare kan finna att Netflix inte har något ljud på Apple TV. Om du också står inför något av dessa irriterande problem, läs i felsökningsguiden nedan.

Netflix fungerar inte på Apple TV

Netflix är nu officiellt tillgängligt för Apple TV 2 och senare. Slutligen fick Apple TV-användare sin paus från att prova olika DIY-lösningar som knappt fungerade. Apple TV är värd för nästan alla stora strömningstjänster som Amazon Prime och Hulu, men med Netflix som lägger till listan har Apple TV blivit ett hett val i strömningssamhället.

Netflix på Apple TV erbjuder en unik streamingupplevelse, men precis som alla Netflix-stödda enheter finns det specifika vägspärrar som användare ofta möter. Om du också står inför något av de problem som vi nämnde i början, bläddra nedåt för deras specifika lösningar.

“Netflix är för närvarande inte tillgängligt”

Om du får ett felmeddelande om att “Netflix för närvarande inte är tillgängligt” nedan är några snabbkorrigeringar du kan prova.

Kontrollera Netflix på en annan enhet

Försök att använda Netflix på en annan enhet som en smartphone eller PC för att se om det finns problem med din nätverksanslutning. Om Netflix fungerar bra på den andra enheten, ligger problemet med din Apple TV.

Installera om Netflix på Apple TV

Du kan ta bort Netflix-appen på din Apple TV och sedan installera den igen för att se om den kan lösa problemet. Här är hur:

 • Tryck och håll ner mittknappen på pekplattan så ser du Netflix börja skaka
 • Tryck nu på uppspelningsknappen
 • Välj “Radera”
 • Gå nu till App Store, sök efter Netflix och installera om det
  Hur man tittar på Dota 2 The International 2023 med en VPN

Starta om din Apple TV-enhet

Du kan koppla ur din Apple TV i några minuter och sedan slå på den igen för att starta om den. Eller så kan du göra det från “inställningar.” Så här gör du:

 • Gå till “inställningar”, ↦ “system” för 4K / fjärde genenhet eller “Allmänt; för 3: e gen och lägre
 • Välj nu “Starta om”.

Sök efter Apple tvOS Update

Du kan söka efter en pågående Apple tvOS-uppdatering genom att följa dessa steg. Välj “Inställningar” > ‘System’ eller ‘Allmänt’ > “Programuppdateringar”. Om det finns en uppdatering, välj “Uppdatera programvara” eller “Uppdatera automatiskt”, sedan “Ladda ner och installera”

Återställ Apple TV-inställningar

Att återställa alla inställningar på din Apple TV kan lösa problemet för gott. Gå till ‘Inställningar’ ↦ Allmänt ↦ Återställ ↦ Återställ alla inställningar

Kontrollera din Internet-anslutning

Öppna Inställningar’ > ‘Nätverk’ > “Testnätverk” > ‘Ja’ > Välj nu den förväntade nedladdningshastigheten från din internetanslutning.

Sök efter uppdatering av nätverksinställningar

Så här kan du uppdatera nätverksinställningar:

 • Öppna “Inställningar”, sedan “Allmänt, sedan” Nätverk, sedan “Wi-Fi” eller “Ethernet.”
 • För Ethernet-användare: Välj “Ethernet” > “Konfigurera IP” > “Automatisk.” Välj nu “Konfigurera DNS” > ‘Automatisk.’
 • För Wi-Fi-användare: Välj Wi-Fi-nätverk > “Konfigurera IP” > “Automatisk.” Välj nu “Konfigurera DNS” > ‘Automatisk.’

Här är några snabbkorrigeringar för de vanligaste felen från Netflix Apple TV-användare. Låt oss snabbt gå vidare till nästa problem och dess felsökningsguide.

Inget ljud på Netflix

Folk klagar också över att Netflix inte har någon ljudutgång på Apple TV. Om du också har det här problemet, kontrollera lösningarna nedan.

Prova att spela en annan film eller show

Ibland kan Netflix inte ha något ljud på grund av en trasig eller skadad titel i biblioteket. Du kan spela en annan film eller TV-program om problemet är med den specifika titeln eller med Netflix-appen själv.

  Vad är en vit hatthacker? Skillnaden mellan hackare med vita, gråa och svarta hattarna

Justera ljudinställningarna på enheten

Du kan försöka ändra ljudinställningarna på din Apple TV för att se om det löser problemet. Här är hur:

För 2: e och 3: e Apple TV-användare: Gå till “Inställningar” > “Video och ljud” > “Ljudformat” > ’Dolby’ > ‘Välj Auto’ och kolla Netflix.

För 4: e och 4K Apple TV-användare: Öppna “Inställningar” ↦ “Video och ljud” ↦ “Ljudformat” ↦ “Ändra format” ↦ “Använd bästa tillgängliga.”

Kontrollera hårdvarans anslutningsproblem

Netflix kan också tappa ljud om din enhet har problem med hårdvaruanslutning. Så här kan du kontrollera och felsöka dessa problem.

Använd en HDMI-kabel ↦ Anslut den direkt till TV: n. Vänd om HDMI-kabelns ändar ↦ Prova en annan HDMI-kabel ↦ Prova en ny HDMI-port

Ovanstående lösningar kan få din Netflix-app tillbaka till den perfekta audiovisuella hälsan på nolltid. Låt oss nu gå vidare till nästa problem.

Netflix-app kraschar på Apple TV

Om du upptäcker att Netflix-appen på din Apple TV-enhet har börjat krascha, om och om igen, kan du prova lösningarna nedan. Lösningarna är nästan desamma som de vi har beskrivit för problem nr. 1, så vi hoppar över detaljerna för de flesta av dem.

 • Uppdatera din Apple tvOS
 • Testa nätverksanslutningen
 • Starta om routern >>Återställ Apple-inställningarna till standard
 • Starta om din Apple TV-enhet