Lär dig hur du säkra ett hemnätverk


Lär dig hur du säkra ett hemnätverk

När moderna tider har utvecklats, så har våra onlinebehov. De ökade tekniska framstegen har uppstått många komplikationer. Hemnätverkssäkerhet är ett problem att hålla sig borta från hackare som alltid söker efter sårbara och oskyddade nätverk. Börja säkra ditt nätverk genom att först byta SSID, vilket gör det svårare för de onda att identifiera din router.

Hur man säkra ett hemnätverk?

När det kommer till hemnätverkssäkerhet, det finns två frågor du behöver ta itu med.

Först måste du kontrollera vem som kan komma i ditt nätverk. Så nästa gång du har besökare, försök att begränsa dela lösenordet onödigt.

Det andra problemet är signalavtrycket. Om personer utanför ditt hem kan hämta en signal från din router och känner till lösenordet kan de stjäla all information och skörda alla sparade lösenord.

Därför kan du vidta följande säkerhetsåtgärder:

Ändra din SSID

Varje nätverk identifieras med ett namn som heter SSID. Eftersom routertillverkarna producerar samma inställningar för varje artikel, en produktlinje som de tillhandahåller och ofta installerar samma administrationsprogramvara, vilket gör livet ganska enkelt för hackare.

Se därför till att du ändrar SSID så att det inte ger bort routerns märke eller modellnummer. Det är viktigt att inte ta med ditt namn, adress eller telefonnummer, inte använda personlig information i titeln eller provocera hackare med utmaningar. Håll det bara intetsägande.

ssid

Ändra dina administratörsuppgifter

Routerns konsol kan lätt nås via alla enheter som är anslutna till nätverket. De flesta tillverkare ställer in administratörskonton på routrar med samma användarnamn och lösenord i den produktlinjen.

  Hur man tittar på UFC Live Online

När de har hackat i din konsol, kommer det att ge dem kontroll över nätverkskonfigurationen som ger dem tillgång till att ändra lösenord och låsa dig från ditt nätverk. Ändra därför lösenordet för administratörskontot till en slumpmässig kombination av bokstäver och siffror på upp till 12 tecken.

ssid

Använd starka lösenord

När du bor med familjen och har vänner och besökare som kommer över hela tiden kan det bli utmanande att säga nej till att dela lösenord hela tiden.

Se därför till att lösenordet är komplicerat och hårt nog som gör det svårare för människor att dela det. Gör ditt lösenord till en slumpmässig sekvens av bokstäver, siffror och specialtecken med en kombination av versaler och versaler. Detta gör det svårt för människor att komma ihåg rätt ordning även om de kommer ihåg kombinationen.

lösenordsskydd

Inaktivera fjärråtkomst

Routerns konsol, som är den centrala delen, bör endast vara tillgänglig från enheter anslutna till nätverket. Men routrarna har en inställning som möjliggör fjärråtkomst, vilket innebär att vem som helst kan komma åt konsolen via internet från en annan plats. Se därför till att alternativet är avstängt.

fjärråtkomst

Håll din programvara uppdaterad

Generellt sett bör routertillverkaren uppdatera firmware på din gateway automatiskt. Hur du ändrar Wi-Fi-lösenordet varje månad bör du dock regelbundet leta efter uppdateringar.

När du gör det till en vana, även om det finns uppdateringar som inte har installerats, kommer du att kunna granska och uppdatera regelbundet själv.

programuppdatering

Aktivera gästfunktioner

Om din router har en gästfunktion, se till att dina besökare använder den. Ett gästnätverk ger besökare åtkomst till din internetanslutning utan att ge dem ditt Wi-Fi-lösenord samtidigt som det begränsar tillgänglig nätverksinformation.

  Slowloris Attack

gästfunktion

Skaffa en nätverks Firewall

Vanligtvis har varje Wi-Fi-router en inbyggd brandvägg. De troliga chanserna är att du inte har aktiverat det. Bläddra igenom konsolinställningarna för att se om du kan hitta det och aktivera det när du gör det.

brandvägg

Stärk Wi-Fi-kryptering

Det finns gratis verktyg på internet som enkelt hackar hacka till svaga Wi-Fi-krypteringar, vilket gör att angriparen kan avlyssna, se och ändra din online-aktivitet.

Varje Wi-Fi har tre typer av skyddssystem: Wired Equivalent Privacy (WEP), Wi-Fi Protected Access (WPA) och Wi-Fi Protected Access 2 (WPA 2). Av alla dessa är WPA 2 den du bör använda.

Men det är enbart inte lika säker som WPA2 AES. Denna version använder AES-kodaren för att skydda överföringar, och krypteringsmetoden är omöjligt att spricka.

*Notera: Inte alla enheter stöder WPA2 eftersom det inte är allmänt tillgängligt. I så fall kan du använda en VPN för WiFi som ger din anslutning ett extra krypteringslager.

kryptering

Vad är ett hemnätverk?

Hemnätverk är en grupp enheter (t.ex. en dator, spelsystem, skrivare och mobila enheter) som är anslutna till internet och varandra.

Det kan anslutas på två sätt: A trådbundet nätverk som används för att ansluta skrivare och skannrar eller a trådlöst nätverk som ansluter enheter som surfplattor och mobiler utan kablar.

Varför säkra ett hemnätverk??

När det gäller ett trådbundet nätverk är det ganska svårt för någon att hacka till ditt system. Men i modern tid idag använder alla Wi-Fi för att ansluta alla sina enheter till internet.

Ofta när folk kommer över ber de om ett lösenord för att få åtkomst till din Wi-Fi. Så småningom känner folk ditt lösenord och använder det för att ansluta till din Wi-Fi-router när de är i närheten eftersom Wi-Fi-system, till skillnad från fysiska nätverk, kan sträcka sig bortom väggarna i ditt hem.

  Vad är en vit hatthacker? Skillnaden mellan hackare med vita, gråa och svarta hattarna

När lösenordet för åtkomst har kommit ut i världen är det inte enkelt att kontrollera vem som har åtkomst till ditt hemnätverk. Även om någon inte känner ditt Wi-Fi-lösenord men känner dig tillräckligt bra, kan de hacka sig in i systemet och åsidosätta ditt lösenord, vilket igen ger åtkomst till alla enheter som är anslutna till det Wi-Fi.

När de är inne kan hackare använda den för att spionera på dig via internet, använda din webbläsarhistorik för att stjäla dina kreditkortsuppgifter, lura dig att installera skadlig programvara med skadlig programvara eller till och med omdirigera dig till oönskade sidor för dina referenser..