Hur du stänger av platsdelning på Chrome


Hur du stänger av platsdelning på Chrome

Vem visste att det kommer en tid då papperskartor kommer att försvinna nästan och ersättas av små enheter i fickorna. Dessutom skulle dessa enheter vara tillräckligt smarta för att skanna orten och föreslå de närmaste restaurangerna, kaféerna, hotellen eller valfri destination som vi vill nå. Det här är allt möjligt på grund av de mirakulösa algoritmerna bakom lokalspårare online.

Platsspårning är så universell nu att du hittar den på alla kartor som har något att göra, även lite, med platser. Självfallet har du den här funktionen även på alla smarta enheter, till exempel smartphones, surfplattor, smarta klockor osv.

Oavsett hur bekväm du känner dig när du använder platsspårningsfunktionen, kom ihåg att upplevelsen inte alltid är trevlig.

Från att märka bilder av olika platser på sociala medier eller kolla in hotell eller kaféer, tenderar vi att glömma att vi lämnar tydliga fotspår online på våra aktiviteter..

Därför är det viktigt att lära sig hur man stänger av platsdelning på Chrome och undviker eventuella risker för vår integritet och säkerhet.

hur man stänger av platsdelning i Chrome-ikonen

Geolocation tracking följer sekretess- och säkerhetsrisker

Platsspårning kan vara bekväm. Men om platsinformationen kommer i fel händer blir det inte bara obehagligt utan också ganska farligt. Genom att fastställa din plats och hålla koll på dina rörelser, kan en cyber-stalker eller någon annan cyberkriminell veta mycket om dig, såsom ditt beteende, dina dagliga rutiner, ditt intresse och mer.

I själva verket, genom att ge bort din faktiska plats, inbjuder du nästan alla att enkelt spåra dig tillbaka till ditt hem och veta var du bor. Samma sak gäller om det är din partner, syskon eller barn. Platsspårning kan bli ganska farlig för säkerheten och säkerheten för dig och dina nära och kära.

  PORTFORMERINGSFORMER

Dessutom är det inte bara cyberbrottslingarna som använder spårarna för att hitta din nuvarande vistelseort utan också myndigheter. I själva verket har det förekommit incidenter relaterade till en app som gjorde det möjligt för en brottsbekämpande myndighet att spåra en användares plats i realtid, vilket annars skulle kräva ett domstolsbeslut.

Därför, om du vill hålla dina aktiviteter privata och inte vill att andra ska följa varje steg, är det bäst att inaktivera applikationer och tjänster för platsspårning.

Hur du stänger av platsdelning på Chrome

Du undrar kanske just nu: varför spårar Chrome-platsen fokus i vår guide? Till att börja med är Chrome den mest använda webbläsaren på planeten. Från och med 2023 har Google Chrome en global marknadsandel på 61,72% följt av Safari, 15,23%, och resten.

Dessutom är Google Chrome: s platsspårningsfunktion mer förfinad och effektiv jämfört med andra webbläsare med geospårningsförmåga.

Oavsett följande är några enkla att följa tutorials för att inaktivera Chromes platsspårning på olika enheter.

Inaktivera Chrome Location Tracker på skrivbordet (webbläsare)

 • Lansera Chrome-webbläsare på skrivbordet
 • Klicka på Chrome Menyikonen och gå sedan till Inställningar
 • Rulla ner och klicka för att öppna Avancerad
 • Gå till innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet sektion
 • Gå till Location och slå på Fråga innan du går in (rekommenderas)

Notera: I fönstret Innehållsinställningar kan du ställa in andra funktioner för att “fråga innan du kommer åt” så som kamera, mikrofon, aviseringar osv..

Blockera Chrome Location Tracking på Android

 • Öppna din Android-enhet och gå till inställningar
 • Tryck och öppna Plats (eller gå till Anslutning på Samsung-enhet)
 • Kran Krom
 • Kran Behörigheter och slå av Plats
  DNS Leak Protection

Stäng av platsspårning i Chrome på iPhone

 • Kran inställningar på din startsida
 • Bläddra ner för att hitta och gå till Krom
 • Under Krom inställningar, tryck på Plats
 • Ställ in platsinställningarna till Aldrig
 • När du gjort det kommer din iPhone Chrome-webbläsare inte att spåra din plats

VPN är det perfekta verktyget för att anonyma din plats

Om du tror att inaktivering av positionsspåraren i din Chrome-webbläsare skulle hålla dig borta från radaren, kan du inte ha mer fel. När allt kommer omkring kan du behöva Chrome-GPS vid någon tidpunkt.

Det bästa sättet att verkligen dölja din plats eller förfalska det är genom att ställa in ett VPN.

PureVPN äger en omfattande pool med IP-adresser som kommer från olika platser. För närvarande får du över 300 000 anonyma IP: er från 180+ platser som Tyskland, USA, Storbritannien, Kanada, Brasilien och mer. Genom att förfalska din verkliga plats med en anonym IP, kan du vara säker på att ingen spårar dig överhuvudtaget och även om någon är, så är de på en vild gåsjakt.

Anonymitet åt sidan får du också skydda dina viktiga data mot hackförsök, övervakning eller spionering med vår 256-bitars kryptering, som är samma teknik som används av militära och andra myndigheter.

Så säkra din anonymitet idag genom att kryptera din trafik och förfalska din plats med PureVPN.

Vill du ta tillbaka din integritet online? Du kanske vill kolla nedanstående guider: