Foxtel vs. Kayo: Vilken live-streaming-app är bäst för sportfans?


Foxtel vs. Kayo: Vilken live-streaming-app är bäst för sportfans?

Publicerad: 02 december 2019

Foxtel är Australiens främsta källa till TV-underhållning, som tjänar så mycket som 70% av alla australiensiska hem. Aussier anses ofta vara en av de mest sport-besatta människorna. Således har Foxtel 8 kanaler som är dedikerade till Sports ensam, bland vilka Foxtel Now är den mest populära. Men den tidshöjda tjänsten har en ny utmanare i stan som fick massivt tittarskap på sportfandom – Kayo. Läs vidare när vi kommer ner till det snygga av båda tjänsterna och vilken som är bäst för sportfans.

Sports Streaming i Australien

Australierna, trots att de var en sportkunnig nation, hade inte många andra alternativ än Foxtel för att tillgodose deras behov för ett tag sedan. Andra sporter som Major Basketball har dedikerade streamingtjänster, men endast ett fåtal av dem finns tillgängliga i Australien. Och det kräver också att användare registrerar sig för en online-streamingtjänst som Hulu eller DirecTV. För AFL- och NRL-fans har Telstra erbjudit dedikerade streamingtjänster i många år, men bristen är att tjänsten är begränsad till små skärmar.

Så länge någon kan komma ihåg har Foxtel gjort ett anmärkningsvärt jobb med att betjäna det australiska idrottssamhället med ett överflöd av sportinnehåll. Och nu, med tillägget av Kayo Sports, har spelet förändrats för gott.

  Hur du åtgärdar Det finns ett problem med anslutning till Netflix-fel

Så vilken tjänst är väl värt dina pengar? Låt oss gräva ner det.

Foxtel

Foxtel serverar sportunderhållning (både sladdfri och traditionell) genom olika kanaler. Foxtel har åtta kanaler (med var och en dedikerad till AFL, Cricket, Rugby League och Motorsport), BelN Sports, Eurosport och Racing.com. Vissa (inte alla) inkluderar också Red Bull TV-program. Här är tre olika sätt du kan komma åt dessa kanaler med en Foxtel-anknuten tjänst.

Traditionell kabel-TV

Du kan få det traditionella kabel-TV-nätverket för ditt hem som de flesta med den senaste IQ4-lådan som erbjuder 4K-strömning och lokal inspelning.

Foxtel Go

Din traditionella Foxtel-prenumeration kommer som standard med en Foxtel Go-app som gör att du kan titta på ditt favoritportinnehåll när du är på språng.

Foxtel nu

Foxtel Now är en av de allmänt övervakade tjänsterna. En fristående tjänst som är ett utmärkt alternativ till den traditionella Foxtel-upplevelsen utan en rejäl kostnad för en IQ4 Box. Det kan lätt nås med en app eller en liten Foxtel Now Box.

Sport på Foxtel nu

Streaming av sport på Foxtel Now kommer inte utan fångst. När du betalar för startnivån “Essentials” -paketet får du tillgång till 12 kanaler som erbjuder allmän underhållning (inte sportspecifik), med Fix Showcase-kanalen som är värd att nämna här. För sportplanen måste du skona några pengar till.

Foxtel Now Sportplaner

ServiceplanerCostDL stöds?
Foxtel nu Alla paket: endast planerad service, 10 innehållsgenrer 104 $ / månad (minimum) Nej
Foxtel nu Essentials + Sports Pack: Service Only Plan, Content Genres 54 $ / månad (minimum) Nej

Ovanstående planer kan verka lite i den högre änden av prisklassen men erbjuder lika mycket som det värde du kan få ut av en sportströmningstjänst. Du får tillgång till alla 13 av Foxtels sportspecifika kanaler. Fox Footy-kanalen har emellertid ersatts av Footy-spel på grund av den nyligen utgivna AFL-rättigheten.

  Vad är WebRTC? Hur det fungerar och vad är det bra för?

Sport på Kayo

Kayo har framstått som en störande kraft som har tagit strömning av onlinesport till en annan nivå. Det fungerar helt annorlunda än Foxtel. Istället för att vara värd för flera sportkanaler, om erbjuder en enkel meny med allt ditt favorit sportinnehåll, inklusive återförsäljare av avslutade evenemang och, naturligtvis, live täckning

Som en del av samma företag är Kayos främsta källa för sportinnehåll Foxtel, med skillnaden att ha en dedikerad idrottsfront. Allt du behöver göra är att välja din favoritsport på skärmen och låta Kayo göra resten. Oavsett om det är AFL och NRL, Tennis, Basket, MotoGP eller cricket, om det händer live kan du se det på Kayo.

En annan fördel som är värd att nämna här är att även om du missar en live stream kan du alltid komma tillbaka senare och titta på den redan från början. Å andra sidan måste du hjälplöst vänta på att repriserna på Foxtel Now ska göras tillgängliga eller förlita sig på barmhärtigheten med gratis-till-luftservice för att få en höjdpunkt eller en uppspelning. Med Kayo är återuppspelningen tillgänglig så snart spelet startar. Så även om spelet fortfarande pågår kan du välja att titta på från början. Här är en lista över tillgängliga idrottsströmmar på Kayo.

  1. AFL
  2. Rugby League
  3. Cricket
  4. Fotboll
  5. Rugby unionen
  6. Motorsport
  7. Basket, Tennis, MMA, Golf

Funktioner som bild-i-bild, välj din kamera, hoppa till viktiga stunder och SplitView erbjuder en oöverträffad sportströmningsupplevelse.

Kayo-sportplaner

PlanfunktionerPris
Grundläggande Service endast plan &1 innehållsgenre $ 35 / månad (2 veckors gratis provperiod, inget kontrakt)
Premie Service endast plan & 1 innehållsgenre $ 25 / månad (2 veckors gratis provperiod, inget kontrakt)
  Hur man tittar på Fifa World Cup 2018 Live online på Kodi

Den enda bristen på Kayo är att den endast tillåter HD-strömning medan Foxtel erbjuder 4k-upplösning med sin senaste IQ4-ruta.

Foxtel vs Kayo – Vem innehar titeln?

Kayo erbjuder sport och inget mer. Så om du är ett hardcore sportsfan som inte tycker om allmän underhållning, är Kayo ditt bästa alternativ. Det ger mer sportinnehåll än du någonsin skulle kunna konsumera i en relativt mycket billigare prisklass än Foxtel. Men om du ibland vill njuta av strömmande innehåll än sport är Foxtel det du behöver registrera dig för.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me