Zakaj prenos Netflix ne deluje in kako ga odpraviti


Zakaj prenos Netflix ne deluje in kako ga odpraviti

Objavljeno: 03. marca 2023

Razen internetne pretočne izkušnje brez varovalnih strežnikov Netflix svojim uporabnikom omogoča tudi nalaganje filmov in TV oddaj ter gledanje pozneje brez povezave. Na voljo je kot primerna možnost v primerih, ko se vkrcate na let, kjer ne najdete internetne povezave. Vendar se lahko ta priročna funkcija spremeni v frustrirajočo, ko uporabniki pogosto ugotovijo, da možnost nalaganja Netflix iz neznanega razloga ne deluje. Spodaj smo navedli njene verjetne vzroke in nekaj hitrih odpravkov, da bi lahko ponovno delovali.

Prenos Netflixa ne deluje

Težave pri prenosu z Netflixa prihajajo zaradi številnih razlogov. Včasih se vam zdi, da možnost prenosa sploh ni na voljo za določen naslov. V drugih primerih vam Netflix pošlje kodo napake, ki pravi, da je “s prenosom prišlo do težave” ali “Prenos ni uspel”, ko kliknete gumb za prenos.

Kaj povzroča težavo?

Razlogi za to, da ne morete prenesti filmov ali TV oddaj na Netflix, bi lahko bili več. Najpogostejše so:

Uporabljate nezdružljivo napravo

Za uporabo funkcije za prenos Netflix morate uporabiti: računalnik ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Windows, ki deluje v sistemu Windows 10 različice 1607 (Anniversary Update) in novejše; iPhone, iPad, iPod, ki deluje na iOS 9 ali novejši; Telefon ali tablični računalnik Android v sistemu Android 4.4.2 ali novejši.

Vaša aplikacija Netflix potrebuje posodobitev

Če uporabljate združljivo napravo, kot je navedeno zgoraj, je možno, da v svoji napravi uporabljate starejšo različico aplikacije Netflix. Poskrbite, da ste posodobili aplikacijo Netflix na najnovejšo različico, ki je na voljo v spletu.

Ta poseben naslov ni na voljo za prenos

Če se vam zdi, da gumb za prenos ni na voljo za določen film ali TV oddajo, preprosto pomeni, da ima Netflix samo pravice do pretoka naslova. Zato je ne morete prenesti za ogled brez povezave. Tudi nekateri izvirniki Netflix so na voljo samo za pretakanje prek spleta, ne pa tudi brez povezave.

  Kako gledati BBC iPlayer na Novi Zelandiji

Če želite naložiti naslov, ki v vaši regiji ni na voljo, se boste morda morali povezati z Netflix VPN in spremeniti svojo virtualno lokacijo v regijo, kjer je ta naslov na voljo.

Presegli ste omejitev za prenos Netflix

Netflix nastavi omejitev omejitve prenosa brez povezave. V eno napravo lahko prenesete največ 100 naslovov in to mejo je redko mogoče izčrpati. Vendar pa se število razlikuje glede na vaš naročninski načrt in število naprav, ki se uporabljajo za dostop do računa. K sreči boste o poteku prenosov obveščeni sedem dni pred datumom poteka.

Vaša naprava ima malo prostora za shranjevanje

Naprava nima več prostega prostora za nalaganje več Netflix filmov ali TV oddaj.

Poškodovani podatki Netflixa

Mogoče je tudi, da ima vaša aplikacija Netflix shranjene poškodovane ali zastarele podatke.

Pogoste kode napak, povezane s težavami s prenosom Netflix

Netflix običajno naleti na te običajne kode napak na zaslonu, kadar je težava s funkcijo prenosa brez povezave.

  • Netflix koda za prenos VC2-CV2-V6
  • Koda napake VC2-CV2-B23000
  • Kode napak VC2-CV2-W800700005, VC2-CV2-WC0000428, DL1-W80072EFD
  • Napaka pri prenosu Netflix VC2-CV1-B434
  • Kode napak VC2-CV1-MSL205032, VC2-W800A138F, DL1-W800706BA

Kako odpraviti težave s prenosom Netflix brez povezave

Tu je nekaj popravkov, ki jih lahko poskusite.

Izbrišite že prenesene naslove

Če sporočilo o napaki kaže, da ste izčrpali omejitev prenosa brez povezave, lahko preprosto odstranite stare in v nobenem trenutku začnete prenašati nove. Najbolje je, da odstranite vse prej naložene naslove, ne da bi se potrudili, da jih odstranite drug za drugim. Tukaj je opisano, kako lahko to storite:

  • V aplikaciji Netflix tapnite »Več«, nato pojdite na »Nastavitve aplikacije« in tapnite možnost »Zbriši vse prenose«.
  • Zdaj poskusite prenesti nov naslov. Če tega še vedno ne morete, sledite spodnjim korakom.
  Kako gledati BBC iPlayer na Apple TV zunaj Združenega kraljestva?

Napajajte napravo

Najhitrejša in najučinkovitejša rešitev, ki jo lahko poskusite, je, da preprosto ponovno zaženete napravo. Če uporabljate napravo, kot je Amazon Firestick, jo izklopite, pustite nekaj minut in ponovno priklopite. Zdaj zaženite Netflix in preverite, ali lahko zdaj prenesete naslov. Če ne, poskusite z naslednjo rešitvijo.

Posodobite ali znova namestite aplikacijo Netflix

Pojdite v svojo trgovino z aplikacijami in preverite, ali je na voljo novejša različica za vašo Netflixovo aplikacijo in po potrebi posodobite. Kot drugo možnost lahko preprosto preprosto izbrišete in nato znova namestite aplikacijo. Tako lahko zagotovite, da ste prenesli in uporabljali najnovejšo različico aplikacije. Ko je aplikacija posodobljena ali na novo nameščena, zaženite Netflix in preverite, ali lahko prenesete naslov. Če še vedno ne morete, poskusite z zadnjo rešitvijo.

Znova zaženite modem / usmerjevalnik

Do te težave lahko pride tudi zaradi težave z internetno povezavo, ki jo uporabljate. Če uporabljate brezžično povezavo prek usmerjevalnika Wi-Fi, jo v celoti preklopite. Enako storite z modemom, če uporabljate žično povezavo.